Misakoshakki

etusivu

historia

toiminta

shakkilinkit

unohtumaton pelini

yhteystiedot

foorumi

| etusivu | toiminta | linkit | yhteys | foorumi

Turnausjohtajille ohjelmia

Timo Pirinen - Savonlinnan Shakkikerho

Vajaakierrosturnauksen parien muodostaminen käsin on niin 1990-lukua. Mutta Shakkiliiton sivuilla olevat "Turnausapuvälineet" Protos ja Swiss-48 ovat vielä kauempaa. Ihan oikeasti Shakkiliitto - DOS-ohjelmia, jotka ei osaa edes tulostaa USB-tulostimella!

Kauan on kärsitty vilua ja nälkää... Ei kun, pitkään on kärsitty oikeasti helppokäyttöisten, Windowsissa ja Linuxissa toimivien suomenkielisten turnausohjelmien puutteesta. Niinpä olen ottanut ohjat omiin kätösiini ja kääntänyt kaksi ohjelmaa suomeksi. Miksi? Koska pidän hapanimelästä leivästä, olen siis setsuurin hyvä ihminen. Anteeksipyyntö kaikille, joille tämä korkeakirjallinen vitsi ei aukea.

Ohjelmat ovat - aakkosjärjestyksessä, en halua ottaa kantaa paremmuuteen:

Sevillan käyttö on ilmaista, mutta vaatii (ilmaisen) rekisteröinnin. Sevilla on Windows-ohjelma, mutta se toimii myös Linuxissa mainiosti winen avulla.

Vegan Linux-versio on ilmainen ja rajoittamaton. Windows-versio taas on ilmainen alle 30 pelaajan turnauksiin, isompia turnauksia saa järjestää maksamalla 35 euron lisenssin. Vegan valttina on, että se on FIDEn virallisesti hyväksymä (FIDE endorsement) turnauksiin joiden parit muodostetaan Dubov-paritusjärjestelmällä.

pirisisi kirjoitti 28. kesäkuuta 2010 kello 7.26 Sain lopultakin myös Sevillan popup-vinkit käännetyksi, vaikka koville otti. Ohjelma on nyt kokonaan käännetty - okei, 99.9 prosenttisesti. Mikäli käännökseen on jäänyt pahoja virheitä, minulle voi ilmottaa (tai lähettää korjauksensa suoraan JBF Softwarelle). Suomi1411b.zip-tiedosto on ladattavissa osoitteessa: http://www.jbfsoftware.com/ Paketissa on kolme tekstitiedostoa: Finnish.hint, Finnish.lang ja Finnish.tip, jotka otetaan käyttöön tämän ketjun alkuperäisessä viestissä neuvotulla tavalla.

admin